Totuusradio sukeltaa psykoanalyysin jännittävään, arvaamattomaan ja kiisteltyyn maastoon ohjelmasarjalla Psykoanalyysiradio. Psykoanalyysiradio lähestyy psykoanalyysiä erityisesti ranskalaisen Jacques Lacanin teoretisoinnin kautta, jonka tulkkina toimii aiheen ympärillä pitkään työskennellyt Janne Kurki. Kurki toimii psykoanalyyttis-teoreettisen ja filosofisen työn lisäksi myös kliinisessä työssä lasten ja nuorten psykiatrina, sekä julkaisee aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.
Ohjelmasarjan aikana keskustellaan psykoanalyysistä yleisesti, sen tieteellisyydestä, ihmiskuvasta, psykoanalyysistä hoitomuotona, suomalaisen mielenterveystyön tilasta, psykoanalyysin ja filosofian suhteesta, sekä tietysti vallankumouksesta.
Mitä ovat imaginaarinen, symbolinen ja reaalinen? Ohjelmasarjan ensimmäisen osan aiheena on lacanilaisen psykoanalyysin peruskäsitteet ja -ideat.
Ohjelman toimittavat Olli Herranen ja Matti Kortesoja.
Sarja jatkuu Totuusradiossa koko kevään 2012 aina noin kuukauden välein.
Janne Kurjen lacanilaista psykodiagnostiikkaa käsittelevän artikkelin voi lukea täältä.
Lähetys kuullaan maanantaina 9.1.2012 klo 22–24. Ohjelma uusitaan perjantaina 13. päivä. Taajuuden 98,4 (50 kilometrin säteellä Näsinneulasta) lisäksi lähetykset ovat kuultavissa internetissä:
KUUNTELUOHJEET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ: http://moreeni.uta.fi/Internetlahetys
On khyl yx kaikkien aikojen paras Totuusradio. Vaikka ei kauheasti oo uutta näin Lacania harrastaneena mut tuo heebo osaa kyl selkeyttää ja avata uusia polkuja.
Harmi vaan et on nauhoite. Oisin halunnut kysyä, että missä määrin Platonin luolavertaus tai kristillinen teologia kolminaisuusoppeineen on sama asia kuin imaginaarinen, symbolinen, reaalinen. Onko esim. Platonin luolan verjot symbolinen, ne heijastavat imaginaarinen ja luolan ulkopuolinen auringonvalossa kylpevä ideamaailma tai taivastenvaltakunta reaalinen?